Logo Buurtvereniging Buytenrode. Kop
RSS-feeds RSS-feeds Zaterdag 28 oktober 2017: Postzegelveiling van 10.00-13.00 uur bezichtigen kavels, om 13.45 uur begin van de veiling.
Zondag 5 november 2017: Spirituele beurs van 11.00 - 17.00 uur

-scroll naar beneden

Knutselclub bij buurtvereniging Buytenrode

Woensdagmiddag 4 oktober is er weer kinderknutselclub tussen 14.00 en 15.30 uur. Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom vanaf 13.45 uur. We verven dan een kattenservetring en maken een pompoen diertje. 

Het adres is:

Buurtvereniging Buytenrode
Cesar Frankrode 60

Parkeren: gratis

Kosten 
Leden van de buurtvereniging: € 0,50
Niet-leden: € 1
Zoetermeerpas: gratis


Feestelijke postzegelbeurs bij buurtvereniging Buytenrode

In het kader van het 40 jarig jubileum organiseert buurtvereniging Buytenrode i.s.m. de Zuidhollandse vereniging voor PostzegelVerzamelaars (ZHPV) een feestelijke postzegelbeurs op 30 september. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 16.00 uur bij buurtvereniging Buytenrode, César Franckrode 60 in Zoetermeer. Het evenement is gratis. Wethouder Taco Kuiper geeft om 11.00 uur het officiële startsein van de postzegelbeurs. 

 
Postzegeltentoonstelling
Op de beurs zijn er diverse stand van verzamelaars te bewonderen. Er is een mini-postzegeltentoonstelling ingericht van leden en jeugdleden die de afgelopen jaren prijzen hebben gewonnen met hun exposities. Zij laten hun verzamelingen zien. Er zijn dertien exposities met verschillende thema’s, zoals Dracula, Harry Potter, de graficus Escher, klederdrachten en Disney, kortom te veel om op te noemen. Voor postzegelverzamelaars liggen er meer dan 130 stockboeken gevuld met zo'n 200.000 zegels klaar om voor 5 eurocent per postzegel te wisselen van eigenaar. Allemaal postzegels met een veel hogere cataloguswaarde. Er zijn postzegels van landen, dieren, bloemen, treinen, vliegtuigen, sportzegels, etc. Kortom voor ieder wat wils. 


Presentaties
Ervaren verzamelaars vertellen meer over de manieren van verzamelen, bijvoorbeeld een bepaald land, postgeschiedenis of bepaalde thema’s of onderwerp (bijv. zeehonden, Walt Disney, treinen of schilderijen). En welke manier je ook kiest het geeft altijd een kick om weer wat speciaals voor jouw verzameling te ontdekken en daarmee je kennis over het onderwerp of land uit te breiden. Ook worden er enkele presentaties en films over de verschillende thema’s vertoond.


Tekenwedstrijd
De leerlingen van groep 4 t/m 7 van basisschool de Watersnip in Buytenwegh hebben in april van dit jaar meegedaan aan een tekenwedstrijd tijdens hun themaweek “Reizen”. Alle tekeningen zijn door een jury per groep beoordeeld en de vier prijswinnaars worden tijdens de postzegelbeurs bekend gemaakt. Zij ontvangen een ingelijst vel van tien persoonlijke postzegels van hun eigen tekening. Alle kinderen die aan de wedstrijd hebben deelgenomen krijgen een diploma.


Maak een eigen postzegel
Naast de postzegeltentoonstelling is er de mogelijkheid om uw eigen persoonlijke postzegel te laten maken. Op de beurs is een stand waar het aanmaken van persoonlijke postzegels voor belangstellenden kan worden verzorgd. als ouders persoonlijke postzegels van het gezin of de kinderen willen, dan kan er ter plekke een foto worden gemaakt en ter plaatse worden gedrukt tot een velletje frankeerbare postzegels. Ook kunnen bezoekers op een USB-stick een recente (vakantie)foto meenemen en daarvan een vel persoonlijke postzegels bestellen.


Voor de jeugd
Voor de kinderen tot elf jaar is er de grabbelpostzak. Hieruit kunnen zij voor 50 eurocent kleine prijzen halen. Ook is er een animatieteam aanwezig dat gedurende de hele dag alle kinderen bezig houdt met leuke activiteiten zoals het wereldpostzakspel, memoriespel, de mogelijkheid om een albumblad te plakken, cadeautjes om uit te delen en er is een jeugdveiling met 40 kavels. Voor de speurneuzen is een speurtocht in elkaar gezet. Om deze speurtocht tot een goed einde te brengen moet je de bladen in de tentoonstellingskaders goed bekijken. En natuurlijk mag de postzegelberg niet ontbreken. Iedere bezoeker mag daaruit een handjevol postzegels gratis meenemen.

   
Meer informatie
De postzegelbeurs wordt georganiseerd bij buurtvereniging Buytenrode. Meer informatie over de activiteiten van de buurtvereniging vindt u op de website van de buurtvereniging. Mocht u meer informatie willen weten over de Zuidhollandse vereniging voor PostzegelVerzamelaars, kijk dan op www.zhpv.nl of kom langs op 30 september.

 
Foto's van de muzikale jamsessie!
 
Afgelopen zaterdag 9 september was er een muzikale avond bij de buurtvereniging. De avond begon om 18.00 uur met een 
‘warming up’ van de Zoetermeerse ‘Varias Band’. Om 19.00 uur haakten twee jammers aan bij de band die zich van tevoren hadden aangemeld voor de jamsessie. Vanaf 21.00 uur zorgde 'Fancy Blue' voor een spectaculair optreden. De festivteiten duurde tot 23.00 uur. Hieronder wat foto's voor een impressie van de avond.  

          

 Buurtvereniging Buytenrode bestaat dit jaar 40 jaar. Onder het tabje Buytenrode 40 jr treft u de agenda aan van de jubileumactiviteiten, foto's en verdere informatie hierover.

 

 

De verbouwing gaat van start eerst opruimen     

                                                                                      
  
 

Dan gaat het sloopwerk beginnen

   
   
    
 

Resultaat na een zaterdag slopen

 
 

En alles netjes achterlaten voor de volgende fase

 
  
 

Restanten van de bar worden gesloopt

  
 

Na het vervangen van de plafondplaten worden de nieuwe spotjes geplaatst en de overige elektra getrokken 

 
 
   

Ook de wanden worden geschilderd

 
   
        

De vloer is voorgelijmd en gegoten

 
    
 
  

En het plaatsen van de nieuwe bar

  
 
    

Bart maakt de bar gebruiksklaar

    

En ook de dartbanen worden vernieuwd

                         

En hier het eindresultaat

    Buurtvereniging Buytenrode

Chez Cesar.

De buurtvereniging van Buytenwegh en omgeving is gelegen aan de Muzieklaan, Cesar Franckrode 60. Direct naast de gymzaal vind je de blauwe deur naar de buurtruimte.

Elke week hebben wij verschillende werkgroepen die zorgen voor verschillende activiteiten. Zie de lijst van werkgroepen aan de linkerzijde.
 
Daarnaast worden terugkerende festiviteiten gehouden. Zoals het zomerfeest, mossel/gourmetavond en natuurlijk het buurtetentje in december, een middag/avond voor de mensen uit de wijk om deze dure maand samen te genieten van een vers bereide maaltijd.
 
Een keertje meedoen aan een werkgroep? Kom eens langs of stuur een bericht via ons contactformulier.
Als vrijwilliger aan de slag? We zoeken nog bestuursleden en barvrijwilligers.

Beleids- en activiteitenplan Buurtvereniging Buytenrode 2013-2018

is vanaf heden in te zien, klik hier.

Verhuur zaal

Wij verhuren de zaal en de bestuurskamer voor het houden van vergaderingen enz..
Er zijn nog enkele plekken over voor het huren van onze zaal of de bestuurskamer.

Stuur voor informatie een email naar bestuur@buytenrode.nl

De buurtruimte mag helaas niet verhuurd worden voor feesten en partijen
 
 

Er zijn nog een aantal dagdelen welke nog niet bezet zijn, heeft u interresse dan kunt u een mail sturen naar bestuur@buytenrode.nl voor verdere informatie. Betreft de dagdelen:

Maandagmiddag 12.00-16.00 uur

Dinsdagmiddag; 12.00-16.00 uur (Na 1 november 2016)

Donderdagmiddag: 12.00-16.00 uur