Logo Buurtvereniging Buytenrode. Kop
RSS-feeds RSS-feeds

Werkgroep ModelVliegtuigBouw Zoetermeer

Door opheffing van de Wijkvereniging Dorp moesten de aangesloten verenigingen, die gebruik maakten van de zolder in Het Dorpshuis, op zoek naar een alternatieve clubruimte. Ook voor de Zoetermeerse LuchtvaartClub “Los van de Grond”, die vanaf de oprichting in 1979 al 27 jaar gebruik maakt van de zolder voor haar modelvliegtuigbouw activiteiten, was het even schrikken.
Samen met de Gemeente en de Wijkvereniging Dorp werd gezocht naar een alternatieve ruimte maar dat was nog niet zo eenvoudig. De ZLC ging ook zelf op zoek en kwam uiteindelijk terecht bij de Buurtvereniging Buytenrode, die na een goed gesprek, wel wat zag in deze bijzondere activiteit. Gelukkig was de vrijdagavond, onze vaste clubavond, nog vrij in de agenda en er was voldoende ruimte te creëren om ons materiaal en gereedschap goed op te bergen. Zo ontstond in september 2006 de werkgroep ModelVliegtuigBouw Zoetermeer, nu onderdeel van de Buurtvereniging Buytenrode. Alle leden van onze werkgroep zijn tevens verplicht lid van de Zoetermeerse LuchtvaartClub “Los van de Grond” die ook verantwoordelijk is voor het besturen van de werkgroep.
 
We houden ons bezig met het maken van radiografisch bestuurbare modelvliegtuigen.
Geven begeleiding bij het maken van houtbouw modellen uit een bouwdoos of bij het bouwen vanaf tekening en dan zelf of gezamenlijk het materaal aanschaffen. Momenteel maakt men veel gebruik van het materiaal Depron, wat een zeer licht bouwmateriaal is voor zowel indoor- als outdoormodellen. Na de bouw wordt het modelvliegtuig op de clubavond door een keurmeester op vliegwaardigheid gekeurd, voorzien van een ZLC nummer en opgenomen in ons ZLC modellenregister. Zonder dit ZLC nummer mag er niet met het model op de vlieglocatie gevlogen worden. Op een groot TV scherm in de zaal maken we gebruik van een vliegsimulator om het vliegen met een modelvliegtuig onder de knie te krijgen.
 
Voor onze buitenactiviteiten maken we, met medewerking van de Gemeenten Zoetermeer en Lansingerland, gebruik van een stuk grond in het Prisma gebied. Dit is een industrie gebied in ontwikkeling nabij het nieuw te bouwen station Bleizo waar ook de Randstadrail op aansluit. Hier is voor ons nog wel wat ruimte om met modelvliegtuigen en modelhelicopters te kunnen vliegen. Het modelvliegveld is door de Zoetermeerse LuchtvaartClub in eigenbeheer aangelegd en wordt ook door onze leden zelf onderhouden.
Met medewerking van de Gemeente vonden we vanaf de start in 1979 elke keer weer een nieuwe locatie om te modelvliegen en vanaf dat moment is de Gemeente Zoetermeer met ons op zoek naar een definitieve locatie om onze modelvliegsport te kunnen beoefenen.
 
Vanaf 2005 is binnen de ZLC het Indoorvliegen geïntroduceerd. Dat vindt plaats in het voor- en naseizoen met kleine en licht gewicht modelvliegtuigen en helicopters in een sporthal. Begonnen in een hangar op Schiphol daarna sporthal Olympus in Zoetermeer en nu 1x in de 14 dagen op de zondag in sporthal De Viergang in Pijnacker.
 
Clubactiviteiten vinden plaats op vrijdagavond van 19:30u tot 22:30u.
Voor veel meer informatie en fotomateriaal kun je terecht op Klik hier voor de site van de Zoetermeerse Luchtvaart Club.

Voor meer informatie kunt u een e-mailtje sturen.
Klik hier voor ons email-formulier.